Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Γέλα μου…….

Κυριακή πρωί .Ξύπνησα με ένα περιστέρι που μπήκε μέσα στο σπίτι από την διάπλατα ανοιχτή μπαλκονόπορτα λόγω της ζέστης. Και παρόλο που με ξύπνησε δεν μπόρεσα παρά να χαμογελάσω και να μείνω να το κοιτάω ώρα αρκετή . Και όταν κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να πετάξει έξω καταλαβαίνοντας πόσο τυχερό είναι που μπορεί να το κάνει το ακολούθησα και ξάπλωσα στον καναπέ του μπαλκονιού με τον ήλιο να με χτυπάει και με ακόμα ένα χαμόγελο να σχηματίζεται ξανά στο πρόσωπο μου , αυτήν την φορά λόγω της απόλυτης χαλαρότητας.

Και μετά το τηλεφώνημα από συναδέλφους για πρωινό καφέ στο λιμάνι . Και για κάποιο περίεργο λόγο αρχίσαμε να ξεδιπλώνουμε αναμνήσεις του κοινού μας παρελθόντος . Πρώτη μέρα στην δουλειά , αστείες και δύσκολες στιγμές ανακατεμένες , διακοπές στη Μύκονο με ψευδώνυμα .Και το γέλιο μας δυνατό , γάργαρο , καθαρό . Σαν να είμαστε μαζί από πάντα.

Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους να μην γελούν . Είναι η ανωμαλία μου ας πούμε . Μου αρέσει να κάνω ανθρώπους να χαμογελούν ή και να ξεκαρδίζονταιακόμα . Αυτή η μαγική στιγμή που το στόμα μεγαλώνει και τα μάτια μικραίνουν είναι η γοητευτικότερη στιγμή της ημέρας μου. Ξέρω ότι όλα γύρω μας συντελούν ώστε να μην το κάνουμε συχνά.. Δουλεία , άγχος , οικονομικά , ανεκπλήρωτοι έρωτες , έρωτες που αρχίζουν ή τελειώνουν .Πρέπει όμως. Επιβάλλεται. Δεν ζήταω πολλές χάρες απο ανθρώπους. Γίνεται λοιπόν να μου κάνετε αυτην την μια και μοναδική?

Υποσχέθηκα σε μια ψυχή ότι κάτι θα γράψω . Και δεν μπορούσα παρά να το κάνω με την ελπίδα και μόνο να χαμογελάσει ακόμα μια στιγμή γιατί περνάει δύσκολα . Αν και δεν πρέπει να περνάει δύσκολα. Πρέπει λιγάκι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να δει τα πράγματα από απόσταση σαν να συμβαίνουν σε άλλο πρόσωπο. Και ίσως τότε καταλάβει αυτό που έλεγα χθες αργά την νύχτα. Ότι κάποια στιγμή θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε. Όπως πρέπει . Γιατί όπως και να το κάνουμε κάποια πρόσωπα είναι πολύ ομορφότερα όταν χαμογελούν. Και εσένα σου πάει ότι κι αν σου λένε κι όσο κι αν δεν θες να το ακούς. Κι αυτοί που σε στεναχωρούν , αν πραγματικά σε νοιαζόταν θα έκαναν τα πάντα για να σε βλέπουν να χαμογελάς .Γιατί είσαι σκέτη γλύκα όταν το κάνεις .Φιλικά παντα….

3 σχόλια: