Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Που να βρω ενα φιλαρακι......

Σημαντικό. Ίσως το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή ενός ανθρώπου. Οι φίλοι. Έστω και αν κάποιες φορές διαχωρίζονται σε καλούς και λιγότερο καλούς, οι φίλοι είναι εκεί. Ενεργοί και αγαπημένοι.

Είναι δίπλα σου όταν το χαμόγελο σου φτάνει μέχρι τ’ αυτιά επειδή ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα , και ας είναι Παναθηναϊκοί και κράζουν για τις παράγκες του ελληνικού πρωταθλήματος. Και είναι χαρούμενοι με την χαρά σου.

Είναι δίπλα σου όταν τα μάτια σου λάμπουν μιλώντας για την αγάπη σου που σε έχει συνεπάρει και δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς γι’ αυτήν .Και λάμπουν και τα δικά τους μάτια που σε βλέπουν ενθουσιασμένο.

Είναι εκεί όταν η λάμψη χαθεί ,και εσύ απειλείς την μια ότι θα πας να την σπάσεις στο ξύλο, την άλλη ότι θα την πάρεις τηλέφωνο να της δείξεις πόσο την αγαπάς και ταυτόχρονα ότι θα πέσεις από το μπαλκόνι . Και απαιτείς να στην φέρουν εκεί για να τα κάνεις όλα μαζί .(πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!). Είναι εκεί και μέσα τους γελάνε με το πόσο γελοίος καταντά ο ερωτάς όταν χαθεί ,αλλά έχοντας καθαρό μυαλό στέκονται δίπλα σου , συμφωνούν σε όλα και απλά κάνουν το σωστό .Σε συνεφέρουν.

Είναι μαζί σου στις σημαντικότερες μέρες της ζωής σου. Χαρούμενοι που προχωράς και ας ζορίζεσαι. Είναι παρόντες τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής σου. Όταν κάποιος χάνεται, όταν εσύ ίσως χάνεσαι ταυτόχρονα ανήμπορος να καταλάβεις τι συμβαίνει .Όχι για να σε παρηγορήσουν . Ενδόμυχα αισθάνονται ότι κάποιος πρέπει εκείνη την στιγμή να συμπληρώσει ένα κενό. Και με ένα περίεργο , μαγικό τρόπο τα καταφέρνουν.

Αγαπώ τους φίλους μου. Και κάνω τα ίδια γιαυτούς. Λέω ναι στα παράλογα, είμαι εκεί όποτε με θέλουν και δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή στην μέρα μου από το να κάνω ένα φίλο να χαμογελάσει μέχρι τα αυτιά , ή να ξεκαρδιστεί μεγαλόφωνα στο τηλέφωνο κι ας είναι μακριά.

ΗΕΥ , ψιτ , εσείς ..εσείς κοντά ,και εσείς μακριά…εσείς που είδα χθες και εσείς που είδα πριν 8 μήνες…ξέρετε ποιοι είστε…ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!!!!!!!!

5 σχόλια: